De mens achter Mens&Mens

Creatieve duizendpoot

Sandra is een creatieve duizendpoot die overal wel een oplossing voor weet te verzinnen. Ze beschikt niet alleen over kennis van materialen maar ook over het technisch inzicht dat nodig is om bezigheden aan te passen aan ieders mogelijkheden.

Met haar achtergrond als dochter van een kunstenaar, creatief activiteiten begeleider en ambachtelijk pottenbakker is het niet zo gek dat de nadruk ligt op creatieve bezigheden. Samen producten maken waar je trots op kunt zijn is fijn. Samen een sfeer beleven waarin je kunt ontspannen en tot goede gesprekken kunt komen is minstens zo belangrijk.

“Niets geeft een meer tevreden gevoel dan als je iemand geholpen hebt om iets te doen waarvan hij of zij dacht dat het niet (meer) zou lukken. Het tevreden, trotse gevoel dat de cliënt ervaart is de beloning waar ik het voor doe.”

Tikkie terug in de tijd

Sandra en haar man At hebben altijd al in de zorg gewerkt. Toen ze in 2008 vanuit Gouda naar het Noorden kwamen was dit met het plan om een goed aangepast vakantieverblijf voor gehandicapten op te zetten. Alleen de puntjes moesten nog op de i en toen kwam er een financiële crisis voorbij. Eén van de geldschieters trok zich terug, toen nog één en toen was er niets meer over om op voort te borduren en zijn ze beiden in loondienst de zorg maar weer in gegaan.

Bij de start van Mens&Mens in 2013 was er een gezamenlijke werkervaring (woon-, werk- en activiteitenbegeleiding, individueel en in een groep, begeleiding ‘met de handen op de rug’ en ADL assistentie) van ruim 35 jaar. Ook was, en is, er de oprechte overtuiging dat het beter kan dan bij vele grote zorginstellingen het geval is. De cliënt is in eerste instantie helemaal niet ‘de cliënt’ maar heel gewoon een medemens zoals jij en ik.

At werd eind 2020 ziek en al snel bleek dat het zo ernstig was dat Sandra, die tot dan toe enkel een paar dagdelen in de week de creatieve activiteiten draaide, de volledige dagbesteding op zich heeft genomen. In mei 2021 is At overleden.

Blik op de toekomst

Gewoon heel rustig recht vooruit. Er zijn nog heerlijke plannen om samen met jou de dagbesteding te laten bloeien maar die zijn voor later. Laten we elkaar eerst leren kennen.