Verwijzers

Een warme plek voor één van je cliënten?

Wij bieden een kleinschalige dagbesteding voor mensen met een (voornamelijk) lichamelijke beperking waar ontspanning en het opbouwen van het zelfvertrouwen centraal staan. De groep bestaat uit maximaal 5 personen per dagdeel zodat er voldoende persoonlijke aandacht is voor iedereen.

Onze doelgroep is leerbaar hoewel er door beperking en/of achterstand wel wat hordes te nemen zijn. Onze groep wil zichzelf naar beste kunnen ontwikkelen in een veilige en gezellige omgeving. Het is verbazingwekkend tot welke nieuwe inzichten je komt als je anders leert te kijken.

Indicatie licht of midden

Indicatie is nodig om in aanmerking te komen zorg te ontvangen van Mens&mens. Individuele begeleiding en/of dagbesteding licht of midden. Iemand met de indicatie zwaar kan bij ons niet de zorg ontvangen die hij/zij zou mogen verwachten en nodig heeft.

Een stellige contra indicatie geldt voor mensen met gedragsproblemen die agressief gedrag vertonen en voor mensen die niet wilsbekwaam zijn. 

Hoe is Sandra gekomen waar ze is?

Na de opleiding MDGO-AB voelde Sandra zich niet klaar voor het werk als activiteitenbegeleider. Ze was nog te jong en te groen, ze ging verder in haar zoektocht naar iets leuks en creatiefs om te gaan doen. Zo werd ze ambachtelijk pottenbakker, moeder, fietsjuf voor allochtone vrouwen en deed de benodigde portie levenservaring op. In 2001 rolde ze via toeval bij Gemiva-SVG toch de activiteitenbegeleiding in. Daar heeft ze met veel plezier gewerkt en onder andere een activiteit met klei en speksteen opgezet die tot op de dag van vandaag een hit is. Rond haar verhuizing naar het Noorden heeft ze een kort uitstapje naar een andere doelgroep gemaakt bij de Trans. Dit heeft haar geleerd dat ze prima is in de omgang met mensen met een verstandelijke beperking. Maar ook dat ze haar hart verpand heeft aan de doelgroep mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel. Deze vond ze in 2008 terug bij De Noorderbrug en ook daar heeft ze met veel plezier gewerkt. Ze weet van aanpakken en heeft in 2014, toen het op haar pad kwam, keramiekdocent erbij opgepakt. Toen het ging rommelen in de zorg volgde er een reorganisatie bij De Noorderbrug, Sandra verhuisde van AC De Venne in Hoogeveen naar AC De Zeierhuuf in Emmen maar kon daar haar draai niet vinden. Dit zorgde voor zoveel onvrede dat ze uiteindelijk klaar was met het werken voor een grotere zorgorganisatie. Klein en persoonlijk beviel haar veel beter en als keramiekdocent vond ze de vrijheid die ze zocht. Dat werk werd dan ook uitgebreid door les te gaan geven bij de AKE, een vereniging voor amateurkunstenaars in Emmen. Ze miste haar werk als activiteitenbegeleider wel en toen de vraag kwam om vanuit Mens&Mens ook activiteiten aan te gaan bieden aarzelde zij en haar man geen moment.

En zo kwam het dat Sandra als activiteitenbegeleider bij Mens&Mens aan het werk ging. Na een onverwacht kort en heftig ziekbed van haar man en zakenpartner wilde ze zijn droom, hun droom, niet verloren laten gaan en heeft zij het bedrijf overgenomen. De zakelijke kant gaat nog wat stroef omdat het haar nog niet eigen is, de uitvoerende kant ervan gaat als vanzelfsprekend. En dat is de kant die de cliënten ervaren.